Eva in The United States

life is like a rollercoaster

hiiii everyone!

Whaaa wat gaat de tijd snel, ik ben hier nu al bijna een maand! oké where to begin. Alles begint hier beetje bij beetje te wennen. Ik zal eerst wel even vertellen wat ik hier met de familie allemaal doe. We zijn met Preston's ouders naar een baseball game geweest, ik weet niet eens meer wie tegen wie, maar het was heel leuk, en het was heel druk. De game was niet eens zo speciaal enzo maar de hele sfeer erom heen was zo leuk! Met veel eten, waves in het publiek, muziek, en op het einde fireworks! Ook heb ik voor het eerst gevist, maar er waren zo veel vissen dat je binnen 3 sec al wel 1 aan je haak had.

Verder is Preston nu voor lange tijd weg voor zijn werk, daarom zijn we nog met z'n alle uit eten geweest. En het is hier nog steeds heel lekker weer, ik ben zelfs nog bruin geworden bij het zwembad! Vorige zaterdag zijn we naar Busch Gardens gegaan. Het is een pretpark en ik denk een beetje vergelijkbaar met Walibi. Het was heel gezellig, en sommige delen waren al in Halloween stijl, echt leuk om te zien. En ik heb een seizoenspas dus misschien gaan we nog wel een keer. Ik hou niet echt van spectaculaire attracties dus ik vond het niet zo erg dat het niveau vooral draai- en zweefmolens waren, op een paar achtbanen na dan. Haha

Verder ben ik die zondag voor het eerst mee geweest naar de kerk. En het was heel anders dan ik had verwacht. Het gebouw leek alleen al helemaal niet op een kerk, het was een soort school met een hele grote, lichte, moderne zaal. Daar gingen ik en Michelle heen ( de kinderen gingen naar hun lokaal -de zondag school- waar ze dingen leren uit de bijbel) en voorin de zaal was een muziek band die gewoon keihard pop muziek stond te spelen! Oké het ging wel over God enzo maar als je niet op de tekst lette merk je dat helemaal niet. Daarna vertelde de pastoor een verhaal, maar het was helemaal niet saai ofzo, hij vertelde echt grappig dingen. Ik was bijna vergeten dat het een kerkdienst was tot dat ze de Bijbels erbij pakte. Die zondag was 9/11 maar ik heb er verder niet heel veel van gemerkt. Het was alleen overal op tv en op die vrijdag op school hadden we het erover gehad.

Dit was alweer mijn 4e schoolweek, maar tot nu toe ben ik nog geen week een héle week naar school geweest. Vorige week hadden we schoolfoto's, en omdat wij seniors zijn hadden we 2 kleuren uit gekozen waarmee we op de klassenfoto (alle seniors) gingen. Wit en turquiose. Beetje jammer alleen dat iedereen een andere kleur onder turquiose verstond. (licht groen, licht blauw, zeeblauw,GROEN) Ik had wel echt turquoise, denk ik...

Vorige week had ik mijn eerste government quiz en ik had een F! Oh my dat dat is dus een 1! Gelukkig had de hele klas dat, en het schijnt niemand ook iets te boeien want de volgende les lag serieus de helft van de klas ( ik heb geteld) plat op tafel te slapen. ik kon alleen maar met openmond toekijken, waardoor ik denieuwe aantekeningen ook heb gemist en mijn2egovernment quiz ook heb verkalt.En het ging trouwens zo: leraar; today you have your quiz, senior; whoaat i didn't know, we all didn't know! (but we did know) leraar; uuh i told you, but allright tomorrow you have your government quiz.. Deze week had ik mijn eerste government test (telt zwaarder) en dit keer had ik een A! jeeej dat is dus een 10! Haha toch nog een goed begin van het jaar. Maar dan Engels, ik heb geen gewone vocabulary en grammar, nee ik heb oud Engelse verhalen/gedichten uit de vroege 5th century AD.. okee het scheelt dat ik met Spaans weer bij het begin begin. Ik heb deze week de dagen van de week geleerd, tot 10 geteld en de uitgangen van -ar, -er en -ir werkwoorden geleerd. Hahaha dat is toch erg. Nouja we zullen wel zien hoe het loopt..

Coming up : a wedding in Pennsylvania, spirit-week and homecoming! Best vroeg in het jaar voor mijn gevoel maar goed. Ik heb me opgegeven voor het meisjes senior football team. Het maakte niet uit dat ik de regels enzo niet ken, want het werd meer voor de fun zeiden ze. (O en we spelen alleen tijdens homecoming) Er volgt dus snel een nieuw verhaal!

Ik mis jullie wel allemaal, en ook de kleine dingen zoals het fietsen naar school (!) en het lekkere verse brood. Haha dingen waar je normaal dus nooit stil bij staat. Gelukkig heb ik een hele lieve hostfamily, heel veel nieuwe indrukken en unforgettable memories.

With love, xo

Eva.

Anja

Hoi Eva,

Wat heb jij al veel meegemaakt in een maand, zeg! En wat beschrijf je het leuk: ik zie helemaal voor me hoe jullie in die klas zitten.
Veel plezier bij de wedding komend weekend!

Anja

Josien

Hi Eef,

Wat maak je veel leuke dingen mee!
Enjoy!
xx Josien

annemieke

hey lieve eef!
wat heb je je belevenissen weer mooi en beeldend verwoord! en de grootste verrassing: je hebt gevist! kon je de vissen wel van het haakje krijgen?
geniet maar lekker verder van alles daar in virginia en natuurlijk eerst bij de wedding in pennsylvania!
en ja...er zit nu een brood in de oven...
veel liefs, xx mama

Sofie

heeee eefs
klinkt echt super!
heel veel plezier en volgende week gaan we even skypen!
liefsss -xxxxxx-

mareta

Haai Eef! Leuk om weer wat van je belevenissen te lezen! Je bent echt in de States hoor, als ik dit zo lees, geen twijfel mogelijk! Waan je je af en toe niet in zo'n Amerikaanse serie/soap/film? Hebben ze bij jouw gastgezin ook zo'n mega grote koelkast (met mega-bekers ijs) en heb je eigenlijk wel een fiets?? Je schrijft dat je dat mist, maar misschien staat er wel eentje in de achtertuin?
Nou eerst maar lekker bruiloft vieren op z'n Amerikaans, ben benieuwd... Heel veel plezier!!