Goooodmorning IWA & hello you Christmas!
Ik probeer heel trouw m'n blog steeds bij te houden maar dat lukt niet zo best.. Sorry daarvoor, maar ik zal nu zoveel mogelijk proberen te vertellen. Op school luide we de Christmas break in met een Christmas party en gift exchange. Ben naar de film geweest 'New Years Eve' en heb m'n host family uit eten genomen naar een Italiaans restaurant, wat mede mogelijk werd gemaakt door een gift card die ik kreeg van een van de docenten. Thuis hebben we stockingen gemaakt en toen we Christmas cadeautjes gingen kopen heb ik bij accident een armbandje gestolen die ik natuurlijk netjes weer heb terug gebracht..
Eigenlijk ging christmas heel snel voorbij, and so did the christmas break! En 2 januari mag ik weer naar school. ongelovelijk zeg, is in ieder geval niet mijn idee. Ik ging dus naar West Virginia zo'n 5 uurtjes rijden hier vandaan. Helaas was er niet zo veel sneeuw als ik gehoopt had maar de eerste dag lag er genoeg (met behulp van sneeuwmachines) om te skieen! Het was alweer een paar jaar geleden dat ik voor het laatst geskied had, maar het ging eigenlijk heel goed en ik ben maar 2 keer gevallen, toen ik stil stond, en natuurlijk staat juist dat moment op video. Het was heel leuk alleen dus een beetje jammer van die sneeuw blowers. dat was terrible en deed pijn in je ogen!Toen ik van de 'hogere' piste ging kon ik op een gegeven moment niet meer afremmen en ik had m'n ogen bijna dicht door die blowers, maar gelukkig ben ik tegen niemand aan gereden. Ik hoorde wel allemaal Yeeeeeh's en Whoehoee's while i was going down, maar I was more like Whaaaaaa! Voor Shiuan, Teagan en Bree was het de eerste keer skieen en voor Michelle en Preston was het ook al 8 jaar geleden, dus vond hetbest jammer dat we maar 1 dag konden skieen. ach eigenlijk was ik al bij dat we uberhaupt konden skieen aangzien ze helemaal geen sneeuw hadden verwacht. Verder hebben we nog een grot bezocht en hebben we gewandeld. Taylor en Anna (waarvan de wedding in Pennsylvania was) waren ook met ons en na 4dagen zijn we naar Elizabethtown gegaan in Pennsylvania waar de ouders van Preston wonen. Beide zussen van Preston +families waren er ook en elke avond voelde als Christmas. We hebben daar de Hershey's chocolat fabriek bezocht en zijn naar een plek geweest waar ze heel veel kerstlichtjes hadden. Prestons familie bestaat uit super aardige mensen en het was heel gezellig.
De dag voor Chirstmas gingen we weer naar huis en de volgende morgen stormde Bree mijn kamer in om 07.00am; 'evaaaa i't Christmaaas!! Le's go to the tree, we finally can open our presents!' I can tell you, all American kids are sooo excited for Christmas! En iedereen eigelijk, de hele sfeer met oude kerstliedjes playing everywhere you go, over de top gedecoreerde huizen, ik weet niet maar het is toch heel anders dan in Nederland. En zo veel cadeautjes! Teagan en Bree moesten al 2 weken tegen al die cadeautjes aankijken, arme kinderen. Voor iedereen waren er cadeautjes en ik ben het blijst met de soort van pandora kraal met de amerikaanse vlag, een fotoalbum van wat we tot nu toe allemaal gedaan hebben en de soort van kerstbal met al onze namen. Al is het niet echt een bal. De rest van de dag was verder niet heel speciaal eigelijk, we zijn de hele dag thuis gebleven en rond 2 uur hadden we een 'big dinner'. Het leek wel een beetje op de thanksgiving food, maar dit keer hadden we een huge ham in het midden.
Oja ik zou over school vertellen. Elke morgen begint met 'Gooooodmorning IWA!' door de speakers gevolgd met alle belangrijke mededelingen die gezegt moet worden +verjaardagen. Dan heb ik government wat vaak heel relaxed is aangezien hij maar voor 30 min les wil geven, maar ook wel saai. Het lokaal is vlak bij de office en die mevrouw daar vind ons haar 'favorite class'. To me it's my most unfavorite class gezien het feit dat er maar 3 andere meisjes in zitten (die dan wel heel aardig zijn) en de meerderheid van de jongens are all into football en hunting. Uiteraard hebben ze het hier dan ook alleen maar over. Op een dag kwam een van de jongens de klas in gelopen, zijn hele gezicht zat onder de donkergroene/bruine vlekken en hij droeg versleten camouflage kleding. Was ie wezen hunten in de morgen. Not so good looking als je het mij vraagt. Maar goed die vrouw van de office trakteerd ons af en toe op donuts of scoons met eggs en bacon, wat ik dan weer niet erg vind.
Ben verder nog naar een basketball game geweest op school. De tegen partij kwam in allemaal nette kleding en stropdassen en ik dacht ok'e that must be a rich private school, maar hier is het heel gewoonlijk dat je je helemaal netjes moet kleden als je naar een andere school gaat op een wedstrijd te spelen. Het jongens en meisjes team van onze school hadden beide gewonnen en daarmee was het basketball seizoen goed ingeluid. Een hele poos geleden kreeg ik ook m'n eerste rapport en ik had 3 A's en 2 B's, op Engels en government. Ik spreek eigenlijk niet heel veel af met mensen op school, dan kan ik weer niet, dan kunnen hun weer niet, en dingen worden hier vaak op het laatste moment bedacht, of afgezegd, maar ik zit er eigenlijk niet zo mee. Een keer was dan wel heel grappig, dat was die keer dat ik, Shiuan, Lauren en Shelby + boyfriend uiteten gingen. Een onbekend nummer belde mij en ik hoorde een jongensstem: heeee eva! En ik dacht (geen idee waar dat vandaan kwam) dat ik die stem herkende, dus ik vet enthousiast, in het Nederlands, 'heee hoe gaat het?! lang niet gesproken zeg! wacht met wie spreek ik eigenlijk?!' Zijn antwoord was: eeeh eva is that you?! (ze moesten mijn adres weten omdat ze ons op gingen pikken) haha.
Maar goed, volgend jaar heb ik nog maar 2 weken school! Waarvan de laatste week exams, en dan is het al voorbij! Ik kan het nog niet echt geloven, dan is het gewoon alweer voorbij?! Wat ik aan de ene kant echt heel jammer vind, maar aan de andere kant vind ik het dan ook wel weer mooi geweest. Ik heb mijn doel bereikt, en ik vind dat ik hier zoveel dingen heb gezien, meegemaakt en heb mogen ervaren, daar ben ik mijn hostfamily echt heel erg dankbaar voor! Dit had ik nooit willen missen en zal ik nooit vergeten. De laatste 17 dagen zullen heel snel gaan, dus ik ga er mooi nog even van genieten (behalve dan die 2/3 daagjes exams). Dit is dan ook waarschijnlijk mijn laatste blog, morgen is het alweer New Years Eve! En dat betekend 2012! 2011 was een amazing year and so will be 2012! Vergeet niet de foto's te kijken, het heeft een tijdje geduurd, maar hier zijn ze dan alsnog. -Als laatst nog de plannen voor morgen: we gaan het lekker 3x vieren, Taiwanese tijd (12.00), Nederlandse tijd (18.00) en Amerikaanse tijd (00.00) Ik ga proberen oliebollen, appelbeignets en bladerdeeghapjes te maken, Shiuan gaan chinees eten maken, en 1 van haar toekomstige hostfamily members komt dan mee-eten, we gaan just dance 3'en I'll see what more.. Heel erg bedankt voor het lezen van mijn blog! I wish everyone a happy new year!
Tot snel! Loves, Eva
Hi Eef,
Wat een mooi verhaal en wat een mooie foto's. Je hebt een heerlijke vakantie gehad en nu nog een paar weekjes naar school. We zien je 18 januari alweer in levende lijve op Schiphol! Vanavond om 24.00u nog op skype in Glimmen om je een goed nieuwjaar te wensen en morgen om 6.00u voor de glukwensen op z'n Amerikaans!
Veel liefs, kusjes papa, mama en Anne Mei
Heee lieve eef, wat schrijf je toch leuk! Wat leuk dat je toch nog kon skiën! Lieve christmas cadeautjes heb je gekregen en ook leuk om te horen over je school! Allemaal rednecks in je klas hahaha, de tijd gaat echt snel dus geniet nog even! maar stiekem vind ik dat ook weer niet zo erg, want dat betekend dat je alweer bijna terug komt! Heel veel liefs en natuurlijk een fijne jaarwisseling! (3x !) kussies Sofie
ik heb dus wél enorm genoten van je verhaal schat, het is wél geniaal geschreven! het waren weer een paar hardoplachmomentjes voor mij hier hoor (: echt fijn dat je het zo leuk hebt, ben echt heel blij voor je. maar ook blij voor mezelf omdat je bijna terugkomt, yay : D heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel fijne jaarwisseling, en we zien je snel! xoxo Annick
Wat een leuk verhaal weer Eef! Happy New Year vanuit Barcelona!!! xx
Ha Eva, weer heerlijk meegeleefd met je verhaal! Was dit het laatste?? Wat gaat de tijd snel, zeg: je komt al bijna weer naar huis. Kunnen we dan ook nog de verhalen horen die je nog niet had geblogd... Leuk!
Fijne jaarwisseling en natuurlijk wens ik je een super goed en spannend 2012 toe! Tot binnenkort, Mareta
Hoi Eva,
Ook voor jou a Happy New Year!! Geniet er nog even van en dan tot over enkele weken. Groetjes Janet
ha die eva,
leuk om weer te lezen. en zo te horen is het bijna afgelopen, maar leuk om je weer te zien in nederland en je verhalen life te horen. en organiseer je dan ook een american pary met fotovoorstelling? lijkt mij erg leuk.
groet van hannie en max (wij hebben lekker nog een week vakantie! en komen net ook uit een weekje sneeuw, maar daar lag zoveel dat je soms tot je middel in de sneeuw verdween!)
Hoi Eva, Het heeft inderdaad een tijdje geduurd maar dan komt er ook een mooi en lang verhaal . Hoe gaat het met je laptop? Heb je alle foto's terug??
Als het in Amerika niet is gelukt , kan het hier misschien. Ik heb Michael gevraagd en hij denkt nog wat terug te kunnen zetten (IT-er) de zoon van Annemiek. Nog een mooie tijd en goede reis terug op de 18 e . Harry
Hoi Eva!
Happy 2012! Ik lees dat je de 18e januari alweer terug komt! En wat een geweldige foto's! Geniet nog van de laatste paar daagjes daar en veel liefs van Jorien
Hoi Eva,
Ik heb de laatste berichten van je gelezen. Wat een belevenis is zo, n reis.
Ik wil je een hele goede thisreis toe wensen.
Groetjes