Eva in The United States

American wedding @ Pennsylvania

Dear family and friends!

And there we go, vorige week donderdag begon onze road trip dan, all the way to Pennsylvania!We deden er ongeveer 8u over maar gelukkig ging de tijd snel voorbij en nadat we Preston hadden opgepikt van het vliegveld in Pittsburgh kwamen we aan in Meadville. In ons hotel was er iets verkeerd gegaan met de kamers dus kregen we 2 connected suites. Nou mij hoor je niet klagen met 2 bubbelbaden, 4tv's en een 2 persoonsbed voor mij alleen. Die avond zijn we uit eten gegaan in het plaatsje en daarna gingen we naar het huis van Anna's ouders (bruid van Taylor, broer van Preston) die ergens midden in de country woonden. Het was echt zo'n groot knus huis in the middel of nowhere. In ieder geval, daar heb ik dus Anna (+familie) en Taylor(+familie) ontmoet. De ouders van Preston en Taylor had ik al eerder ontmoet,maar de andere zus nog niet. We zaten met z'n alle rond een kampvuur zo'n 100m verderop in de tuin en het was een stuk kouder dan in Virginia dus iedereen droeg een dikke trui. We aten warme marshmallows met een stukje chocola geplet tussen 2 buiscuitjes onder de heldere sterrenhemel. Haha had ik al vertelt dat ik Pennsylvania op Frankrijk vind lijken. (het deel waar ik ben geweest dan) Door de bergen en velden met boompjes had ik echt zo'n vakantie gevoel.

De volgende dag zijn we naar de kerk in Sandy Lake gegaan waar de rehearsal van de wedding was. De weddingplanner stond ons al op te wachten, en eigenlijk deden we de hele bruiloft even in het kort zodat iedereen wist wat die moest doen. Hier waren alleen de mensen die een rol hadden in de bruiloft en goede frienden +fam. Daarna gingen we naar een Italiaans restaurant waar hun ‘rehearsal dinner' was. Eigenlijk gewoon een dinner voor de dag van de bruiloft waar op we gingen toasten op Anna en Taylor en mensen leuke en grappige dingen over hun vertelde. Na het dinner zijn ik en Michelle naar de plek gegaan waar de reception zou zijn. We gingen helpen de plek decoreren want er moest nog veel gebeuren. Ze hadden er veel werk van gemaakt en het zag er ook heel mooi uit.

Die zaterdag was dan de wedding. Wij moesten al rond 1u naar de kerk want ze gingen foto's maken. De bruiloft zelf was heel mooi, en ook wel een beetje big. De flowergirls gaven zonnebloemen met ‘here comes the bride' en toen begon de wedding. Daarna was de reception waar we een buffet hadden, Anna en Taylor gingen dansen en speeches werden gehouden en we gingen toasten. De zaal was heel groot en er waren veel mensen. Nadat ze vertrokken in hun versierde auto, vertrokken wij.

Zondag zijn we naar Ripley (NY) gegaan en hebben we paard gereden. We deden een soort tocht in de bossen en het was eigenlijk best leuk. Daarna zijn we met de familie van Preston's zus naar Lake Erie gegaan waar we hebben gefietst. (jaja, heb ik toch nog kunnen fietsen!) In Virginia hebben ze wel een racefiets in de garage maar er zijn geen fietspaden dus is het een beetje gevaarlijk. Dit was een soort van park. We huurden een fiets voor 6 personen en de hele tocht was hilarisch.We reden heel sloom, hoe hard we ook trapte en toen ik ging sturen zijn we bijna aangereden door een auto, de bocht uit geschoten, dubbel gelegen van het lachen en daardoor bijna en een vrouw + baby bijna aangereden. Maar goed, het was lekker weer en de volgende dag brachten we Preston weer naar het vliegveld en zijn we weer terug gereden naar huis. Ik ben echt blij dat ik mee ben gegaan, het was echt een leuk weekend en de wedding was awesome!

Terug op school was het spirit week! Een concept dat op de meeste Amerikaanse scholen wordt gedaan. Spirit week is meestal in de eerste maand van school en is bedoelt om de spirit van de school op te peppen. Elke dag had je een thema waarin je je behoorde te kleden. Bij ons was het ma: pyjama day, di: decade day (kleed je in de jaren ‘60/'70 bijv) wo: college day, do:crayola day(van top tot teen in 1 bepaalde kleur) vr: spirit day (kleuren van de school, rood,wit,zwart). De meeste mensen kwamen ook echt verkleed, maar de meeste jongens niet. Vrijdag zou ook onze homecoming game zijn, maar het zou heel hard gaan regenen dus hebben ze het opgeschoven naar oktober..

Oké dat was het even voor nou, ga zo even skypen met mijn ouders en fotos op de laptop zetten.

Bedankt voor jullie mailtjes en reacties, en ik zal snel weer een blog plaatsen!

xxxxxxxxxxxx eva

fred

geweldig Eef zo'n Amerikaanse bruiloft en wat stoer van jou "riding on horseback", dat doe ik je niet na.
Leuke dingen doen ze op school. Het is niet alleen maar leren.
Veel plezier, veel liefs, dikke knuffel van ons allemaal, xxxxxx.

mareta

He Eva! Ik zie het helemaal voor me: die omgeving, het kampvuur, de dikke truien, het oefenen voor de GROTE dag en... het rijden op een paard! Super! He, en is het boeket van de bruid nog naar de gasten gegooid? En heb jij iets gevangen, hihihi...?
Volgens mij verveel jij je geen minuut tot nu toe, leuk hoor! Houd je een dagboekje bij? Het is zo veel wat je allemaal aan indrukken opdoet!!
Geniet er van! Groetjes uit zonnig(!) nederland, Mareta

Annick & Robbin

He laivie! Wat een heerlijk verhaaltje weer. Door jou heeft de hele mediatheek weer van ons geschater kunnen genieten haha. Lekker typisch dat je weer mensen omver moet rijden Eefje ;p hahah. We gaan zo snel mogelijk met z'n drieën skypen! Wij dachten aan misschien as zondag overdag? Maar laat maar even weten over de mail of je dan tijd hebt :) We missen je lieve schat! xxxxxx Annick & Robbin

Frederike

Hey Eefie,
Super leuk jouw verhalen te lezen, dus blijf schrijven..........!!!
Hier begint het langzamerhand herfst te worden: we hebben al heel veel appels geplukt en appeltaarten en appelmoes gemaakt. Veel meer spannend nieuws is er niet uit Tynaarlo, saai he?
Dus je snapt het, we moeten het helemaal van jouw belevenissen hebben, haha!
Have fun!
liefs, Frederike

harry en annemiek

hoi Eva,
leuke foto's en wat aardig dat je mee mocht naar de bruiloft. we zijn in zuidlaren geweest in een hotel en hebben ook een avond een bezoekje gebracht aan Fred en Mieke ; was erg gezellig.
Zo te zien en te horen heb je het wel naar je zin in de States en we hopen dat je nog veel leuke Amerikaanse belevenissen mag ervaren. Groetjes uit Twente

hannie poletiek

ha die eva,
hier dan ook een teken van leven van mij. ik heb je via jouw mamma natuurlijk wel gevolgd, maar omdat wij even geen internet hadden (we zaten in een zomerhuisje tussen ons oude en nieuwe huis) kon ik niet internetten, behalve via mijn telefoon en op het werk. die eerste is wat klein dus daar deed ik alleen het strict noodzakelijke op en op het werk ook, want kan natuurlijk niet alleen maar prive internetten daar. maar vandaag heeft max zich ziek gemeld, dus ik ben naar huis gegaan (met hem) en zit nu achter de laptop thuis in ons nieuwe huis! met max is het alweer veel beter, hij had wel heel veel praatjes alweer. hij snottert nog een beetje, maar morgen gewoon weer naar school.
afijn ik heb nu jouw stukjes gelezen. leuk hoor. ik ben zelf ook 3 weken in amerika geweest na mijn middelbare school in tijdens mijn studie 8 maanden in canada met uitstapjes naar Amerika, dus ik herken het wel een beetje. Heel leuk dat je dat nu allemaal mag beleven. Je gastgezin lijkt mij een warm gezin, van ene warme gezin naar het andere. Je boft maar. Mareta heeft het nog over een zonnig nederland, nou nu regent het vooral. ons nieuwe huis is omrgind door plassen en modder, maar binnen is het lekker behaagelijk. Veel plezier Eva in de states en ik hoor wel van je.
groet van hannie

Mariëtte en ook Anne

Ha Eva,
Vandaag je hele blog eens op m'n gemak gelezen. Wat maak je een hoop leuke dingen mee. Volgens mij ben je ook in een leuk gezin terecht gekomen, waar je je heel senang voelt. Had je al eens eerder paard gereden? En wat leuk om zo'n uitgebreide bruiloft mee te maken. Je ziet er op de foto superchique uit!
Blijf lekker genieten van alles wat je meemaakt!
Veel groeten van ons beiden, Mariëtte en Anne

Liesbeth

Hoi Eva, morgen komen je ouders bij ons op bezoek. Gezellig bijkletsen. Ik heb je verhalen gelezen en ik herken veel uit de tijd dat Lotte in Amerika was. Housecoming, elke dag anders verkleden, het brood dat je mist en je onafhankelijkheid die je kwijt bent doordat alles per auto gaat. Wat een geweldig leuke dingen maak je mee, echt van alles in Americain style. Het lijkt me een leuke familie. Heb je zomaar in een keer een broertje! Veel plezier de komende tijd, liefs Liesbeth